Pariem pe startup-uri cu tehnologie

01 January 2020

    #entrepreneurship
    #product managing
    #start-up
post image

Jiratech a acumulat experiență livrând cu succes produse software în industrii variate și, contribuind astfel, la dezvoltarea unui număr semnificativ de startup-uri. Acum, compania plusează prin oferirea unei noi alternative pentru fondatorii care au nevoie de un partener tehnic și sunt dispuși să convertească un procentaj din business. 

Această metodă se adresează start-upurilor tech aflate în stadii incipiente, oferindu-le acestora o gamă completă de servicii de dezvoltare pentru produsul lor software. Procesul este numit incubare tehnică și presupune atât asigurarea unui “product life cycle” - de la idee până la lansare, cât și o metodologie dedicată unui produs inovator, pregătit pentru producție și pentru creștere accelerată.

În plus, abordarea presupune implicare la nivel de business prin recomandări de stabilire a direcției, vitezei și costului, pe care antreprenorul să le imprime propriei afaceri.

Pasul care precede orice colaborare cu compania îl reprezintă estimarea efortului total de lansare a produsului - de la analiză și dezvoltare, până la lansare și mentenanță. Pe baza acesteia se conturează modalitățile posibile de parteneriat (“fixed price” sau “time & material”), o serie de milestone-uri, un interval de efort, alegerea tehnologiilor potrivite și componența echipei.

Colaborările demarate cu scopul procesului de incubare tehnică prevăd în plus față de estimare o listă de întrebări menite să facă “o radiografie” a afacerii și să departajeze candidații. Apoi, efortul este co-finanțat de Jiratech cu un discount de până la 30%. Acest pachet se oferă pentru convertirea unei părți din business de până la 20%, în funcție de caracteristicile fiecărui start-up.

 Dacă nu se ajunge la un consens, compania asigură valabilitatea ofertei de colaborare provenită din procesul de estimare descris anterior, în regim standard de dezvoltare software.

Jiratech le propune celor care vor sa dezvolte un produs inovator un pachet ce include asigurarea managementului, o echipa de dezvoltare experimentată, o reducere a costului, iar, în primele faze, posibilitatea validării timing-ului prielnic prin procedee de feedback incremental.

“Contextul tehnic și al mediului de business fiind potrivite, ne dorim să punem accentul pe modelul scalării pe verticală în relația cu clienții, motiv pentru care am decis să susținem 4 proiecte de incubare tehnică pentru companiile care pun accent pe inovație și evoluție digitală.

Mai mult, suntem mereu deschiși clienților noi, cu idei îndrăznețe, cărora să le oferim din start o echipă formată de ingineri în IT cu viziune antreprenorială. Ne dorim ca partenerii noștri să ne perceapă ca pe un “copilot tehnic”, cu care să se consulte asupra deciziilor de anvergură.

Privind componența echipei, aceasta va fi stabilită în funcție de nevoile specifice ale fiecărui start-up, însă elementele comune pentru fiecare colaborare, din punctul nostru de vedere, sunt reprezentate de calitatea soluției oferite, împreună cu implicarea ca asociat, aceste două puncte influențând vizibil succesul businessului cu care colaborăm.”

Author:
Jinga Radu
Managing Partner